Warning: Declaration of Controller_article::action_index($url) should be compatible with Controller::action_index() in /var/www/html/v7-shyny.ua/application/controllers/controller_article.php on line 0
Як і де потрібно зберігати шини?

Інтернет магазин шин і дисків


097-91-991-36
097-43-777-88

Пошук шин по розміру
Підбір шин по авто
Залишити відгук
tire animation

Зачекайте ваш запит обробляється

Так як спека є одним із важливих чинників, які впливають на процес старіння шин, водії можуть продовжити їх життя за рахунок правильного їх зберігання. Ось кілька порад, які можуть стати Вам у пригоді:

  • Не зберігайте навантажений транспортний засіб протягом тривалого періоду часу. Довготривала бездіяльність є більш шкідливою для шин, ніж постійне їх використання, яке забезпечує їхню гнучкість і допомагає підтримувати масляну дисперсію в самій же ж гумі.
  • Вберігайте шини від прямих сонячних променів при будь-якій можливості. Ультрафіолетові промені сонця і теплове випромінювання є шкідливими для гуми.
  • Перед зберіганням використовуйте щітку для миття шин. Для видалення гальмівного пилу, бруду або ж багнюки промивайте шини, використовуючи мило і воду. Протріть шини сухим рушником і дайте залишкам вологи ретельно випаруватися.
  • Помістіть кожну чисту і суху шину в свій власний великий, непрозорий, герметичний пластиковий пакет для зберігання. Уникайте вологих місць, випустіть усе повітря (деякі водії використовують для цього пилосос, щоб витягнути його якомога більше). Закрийте пакет і щільно заклейте його скотчем. Цей спосіб допомагає розмістити шини в своїй персональній міні-атмосфері для того, щоб зменшити випаровування нафти.
  • Сезонні сумки для шин забезпечують акуратніше їх зберігання, транспортування і зменшення ймовірності нанесення гальмівного пилу, грязюки і бруд у багажнику або ж на задньому сидінні при транспортуванні. Однак, сезонні сумки для шин не є герметичними і не є призначені для запобігання їх впливу на атмосферу. В якості рекомендації, можна було б помістити кожну чисту шину та колесо в герметичний пластиковий пакет, а потім додатково у сезонну сумку для кращого їх зберігання.
  • Покладіть шини в прохолодному, сухому місці. Краще зберігати їх в сухому підвалі або ж в приміщенні із клімат-контролем, ніж в стандартному гаражі, складі, горищі або ж на вулиці. У той час, як підвали, як правило, залишаються прохолодними і сухими, умови в типових гаражах, сараях, горищах і на відкритому просторі бажають бути кращими із-за частих перепадів температури, а також сезонних опадів і вологості.
  • Зберігайте шини далеко від джерел озону.

Незважаючи на те, що старіння шин є безповоротнім процесом, ці вказівки, все ж таки, допоможуть уповільнити його.